Roditelji skočili s litice s tijelom mrtvog sina

Radiosarajevo.ba
Roditelji skočili s litice s tijelom mrtvog sina

Nepodnošljiva tuga natjerala je roditelje tek preminulog dječaka iz Velike Britanije preko ruba litice Beachy Head, pišu britanski mediji.

Šokirani spasitelji pronašli su u provaliji 200 metara ispod ruba litice beživotna tijela para te dva ruksaka.

U jednom je bilo zgrčeno tijelo petogodišnjeg dječaka, a u drugom njegove omiljene igračke - plišani medvjed i plastični traktor, piše Daily mail.

"Ruksaci su pronađeni zatvoreni nedaleko od tijela roditelja. Kada sam otvorio jednu torbu mislio sam da vidim glavu lutke, ali kada sam ju pobliže pregledao shvatio sam da je to dijete", kazao je Stuart McNab, službenik Obalne straže koja je otkrila stravičan prizor.

Medijima zasad nije poznat njihov identitet, ali se doznaje da je dječak umro prirodnom smrću u njihovom domu u Wiltshireu nakon kraće bolesti. Policija nastoji rasvijetliti zadnje trenutke njihovih života.

Litica za samoubojstva

"Često imamo primjere višestrukih samoubojstava, ali obično su u pitanju stariji ljudi. Relativno rijetko pronalazimo leševe djece i naravno da ti prizori utječu na rad naših timova", kazao je McNab, dodajući "Čine mi se kao normalna obitelj koju su pogodile stravične okolnosti".

Mjesto sa kojeg su skočili u smrt jedna je od sedam "sestrinskih" stijena u Eastbourneu u istočnom Sussexu gdje si je velik broj samoubojica oduzeo život i udaljena je čak 160 kilometara od Wiltshirea. Na vrhu te litice čak je postavljen red križeva u sjećanje ljudi koji su pali ili su se bacili s nje.

Posljednje samoubojstvo roditelja s djecom zabilježeno je 1997. godine kada je jedan otac bacio s nje dvoje djece - od tri godine i devet mjeseci, a onda i sam skočio za njima. 1990. godine zabilježen je slučaj majke koja je s dvoje djece u automobilu prevezla vozilo preko ruba.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije