Roditelji držali sina 30 godina bez kontakta s vanjskim svijetom

Radiosarajevo.ba
Roditelji držali sina 30 godina bez kontakta s vanjskim svijetom
/ Foto: Policija
Njemačka policija oslobodila je, nakon tri decenije izolacije, 43-godišnjeg muškarca u Bayreuthu (Bavarska).

Muškarca su zatočili njegovi roditelji, no još se ne znaju svi detalji ovog zastrašujućeg slučaja.

"Ne znamo koliko je čovjek bio bez kontakta s vanjskim svijetom i da li je imao priliku napustiti roditeljsku kuću", izjavio je portparol policije Jürgen Stadter.

Ono što je izvjesno je da zatočeni čovjek, kao dječak, normalno pohađao osnovnu školu i nakratko krenuo u srednju školu. Potom je "nestao" sve dok ga 21. septembra, na osnovu dojave, policija nije oslobodila – zapuštenog, ali uhranjenog.

Trenutno je smješten u Regionalnu bolnicu Bayreuth gdje ljekari ispituju da li je psihički bolestan, odnosno ima li problema u razvoju.

Navodno mu nedostaje prirodne socijalizacije, još živi u tinejdžerskim godinama u kojima je doživio posljednji kontakt s vanjskim svijetom. Međuljudski kontakti, odnosi, sposobnost odgovarajućeg obrazovanja i zapošljavanja, sve je to nepoznanica za 43-godišnjaka.

Na pitanje novinara lista 'Nordbayerischen Kurier' majka izoliranog muškarca dala je objašnjenje zatočeništva.

"Kao dijete je svašta doživio da mu se smučio život. Želio je zauvijek ostati s nama. Ne biste vjerovali kroz šta smo sve prošli kao roditelji. Uvijek sam željela da ga zaštitim. Policijska akcija od 21. septembra je krađa našeg sina", rekla je majka.

Objasnila je da je njen sin bio maltretiran i zlostavljan od svojih vršnjaka u školi što ih je roditelje natjeralo da ga "zaštite".

Protiv roditelja je pokrenuta istraga koja će pokazati sve detalje slučaja koji je zaprepastio Njemačku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije