Rekordne temperature u Americi, šire se požari: U toku i masovne evakuacije

0
Radiosarajevo.ba
Rekordne temperature u Americi, šire se požari: U toku i masovne evakuacije
Print Screen / Požar

Šumski požari šire se na zapadu SAD-a i bilježe se rekordne temperature. Mnogi građani morali su napustiti svoje kuće, a vatrogasci se s požarima bore u ekstremnim uvjetima.

Dvoje vatrogasaca poginulo je u padu aviona. U Arizoni im je odana počast. Sve se dogodilo jučer oko podne po lokalnom vremenu, a više informacija nije poznato.

Na sjeveru Nevade, nedaleko od granice s Kalifornijom, došlo je do masovne evakuacije zbog izbijanja požara koje su uzrokovali udari groma. Jedan požar, koji se u periodu između petka i subote više nego udvostručio, stvorio je ogroman oblak dima i pepela koji je u kombinaciji s vremenskim uvjetima stvorio vlastite munje, piše Los Angeles Times.

U Oregonu se požar razbuktava jakim vjetrom u Nacionalnoj šumi Fremont-Winema.

Požari također prijete električnim kabelima koji šalju električnu energiju do Kalifornije. Službe pozivaju građane da štede električnu energiju.

Milioni ljudi u SAD-u žive pod upozorenjem na ekstremnu vrućinu. Nacionalna meteorološka služba stanovnicima je savjetovala da piju puno vode i borave u klimatiziranim prostorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije