Rekli su: ‘Ne bojte se, mi smo Rusi. A onda su mom mužu pucali u glavu‘

2
Radiosarajevo.ba
Rekli su: ‘Ne bojte se, mi smo Rusi. A onda su mom mužu pucali u glavu‘
Foto: EPA-EFE / Zločini u Buči

Reporter Bilda Paul Ronzheimer na svom je Twitteru objavio još jedno mučno svjedočanstvo o zločinima u Buči.

Irina Abramova (48) ispričala je kako su joj Rusi ubili muža: "Izađi!" vikali su. Oleg je izašao i rekao: "Ne pucajte, ovdje su samo civili". Rekli su - Ruke gore! I ja sam izašla. Pitali su zašto se skrivaš? Rekla sam - bojimo se, a vi pucate.

Rekli su: "Gledajte mi smo Rusi.. Došli smo vas osloboditi. Onda je naša kuća počela gorjeti. Oleg je otišao gasiti vatru. Zgrabili su ga. Skinuli su mu vestu, bacili ga na koljena i pucali mu u glavu. I onda su me ispitivali: Gdje su nacionalisti? Imao je 40 godina, nije doživio rođendan, 14. marta. Ostao je ležati tamo gdje su ga ubili. Kada su otišli, premjestili smo tijelo...

Partizanka iz BiH ne predaje se ni u 101. godini: Da sam ja vlast evo šta bih naredila političarima

Partizanka iz BiH ne predaje se ni u 101. godini: Da sam ja vlast evo šta bih naredila političarima

Ukupno 410 tijela pronađeno je u gradovima u blizini Kijeva u sklopu istrage o mogućim ratnim zločinima od strane Rusije, rekao je glavni državni tužitelj.

Ukrajinske vlasti počele su vraćati područja oko glavnog grada nakon što su se ruske snage povukle posljednjih dana.

Gradonačelnik Buče rekao je da su ruske snage ubile 300 stanovnika dok su čečenski borci kontrolirali područje. Ukrajinski tužitelji tek su u nedjelju prvi put uspjeli ući u gradove Buča, Irpin i Hostomel, jer počinju istraživati razmjere mogućih ratnih zločina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije