Recep Tayip Erdogan: Od biznismena očekujemo mobilizaciju za obnovu porušenih gradova

1
AA
Recep Tayip Erdogan: Od biznismena očekujemo mobilizaciju za obnovu porušenih gradova
Foto: AA / Recep Tayip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da od biznismena očekuje da zaštite radna mjesta i tvornice i da mobiliziraju sva sredstva koja su im na raspolaganju za žrtve razornih zemljotresa koji su prošlog mjeseca pogodili južne turske regije.

Erdogan se prigodnom porukom obratio učesnicima 26. Euroazijskog ekonomskog samita kojeg u Istanbulu organizira Fondacija Marmara, a njegovu poruku pročitao je turski parlamentarac i čelnik organizacije tog skupa Samil Ayrim.

Turski predsjednik je u poruci naglasio da se samit održava u sjeni periodu kada se turski narod suočava sa posljedicama jedne od najvećih prirodnih katastrofa koja je ikada pogodila čovječanstvo.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

"Zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 stepeni u Kahramanmarasu direktno su pogodili 11 naših provincija i 14 miliona ljudi. U tim zemljotresima je život izgubilo više od 48.000 naših sugrađana, ozbiljno je pogođena i ekonomija naše zemlje. Mobilizaciju smo započeli od prvog trenutka zemljotresa uz podršku našeg poslovnog svijeta. Nastavljamo na različitim platformama“, naveo je Erdogan u poruci.

Ističući kako je cilj Turske da obnovi sve porušene gradove u roku od godinu dana, Erdogan je kazao da u tom procesu, pored relevantnih institucija države, važne dužnosti i odgovornosti ima i poslovni svijet.

"Očekujemo od naših biznismena da zaštite radna mjesta, tvornice i da mobiliziraju sva sredstva koja im stoje na raspolaganju za naše stradale u zemljotresu. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kao država i narod prebroditi i ovaj težak ispit", poručio je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije