Recep Erdogan vjeruje da je pobjeda večeras moguća

1
Radiosarajevo.ba
Recep Erdogan vjeruje da je pobjeda večeras moguća
Foto: PrtScr / Recep Erdogan i supruga Emine

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan upravo je održao energičan govor svojim simpatizerima okupljenim ispred sjedišta njegove Partije pravde i razvoja (AKP) u glavnom gradu Ankari, gdje je izašao na binu pjevajući jednu od svojih predizbornih pjesama, pod nazivom 'Za one koji čuju i za one koji ne čuju'.

Čini se da je govor pokušaj da se preuzme kontrola nad narativom u žestokom glasanju gdje opozicija kaže da mnogi njihovi glasovi tek treba da budu uključeni u službeni zbroj. Zvanični turski izborni organ YSK saopštio je da je prebrojano 87,13 posto glasova, piše The Guardian.

"Mnogo vas volimo", rekao je okupljenima, doimajući se uzbuđeno na način koji je rijetko bio tako očigledan u tragovima kampanje. Erdogan je u početku obećao prigušenije izborne kampanje nakon dva smrtonosna zemljotresa u kojima je poginulo više od 50.000 ljudi, ali je nedavno prešao na održavanje redovnih skupova.

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

"Neko je u kuhinji, mi smo na balkonu", rekao je Erdogan, pozivajući se na predizborne snimke svog suparničkog predsjedničkog kandidata Kemala Kilicdaroglua snimljene u njegovoj kuhinji s ciljem da prikažu njegovog rivala kao prizemljenog.

Dodao je: "Naša zemlja sa ovim izborima slavi potpuni praznik demokratije. Iako rezultati još nisu jasni, daleko smo u prednosti. I domaći i inostrani rezultati glasanja će trebati vremena da stignu, ali naravno mi nismo kao oni koji pokušavaju možda posljednji put prevariti naciju stvarajući sliku da su daleko iza, ali govore da su ispred. Uvijek smo bili pošteni prema svojoj naciji, znamo da smo danas daleko ispred na izborima, ali očekujemo da će doći do tačnih rezultata".

"Vjerujemo da možemo doći do iznad 50 posto u ovoj rundi", rekao je on, ukazujući da sada vjeruje da bi direktna pobjeda još uvijek mogla biti moguća, a ne drugi krug za dvije sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije