Recep Erdogan: 'Izbori pokazali demokratsku zrelost Turske'

1
Anadolija
Recep Erdogan: 'Izbori pokazali demokratsku zrelost Turske'
FOTO: AA / Erdogan glasao na izborima

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je poruku na društvenim mrežama u vezi s izborima u Turskoj.

Erdogan je kazao da su današnji predsjednički i parlamentarni izbori bili istinski praznik demokratije te da su protekli u miru i tišini i pokazali demokratsku zrelost Turske.

"Izbori su protekli u vrlo pozitivnoj i demokratskoj atmosferi, prebrojavanje glasova i dalje traje, a pokušaji da se rezultati prebrzo objavljuju značilo bi povredu volje glasača. Drago nam je da se naklonost naše nacije ogleda i u dosadašnjem prebrojavanju glasova", kazao je Erdogan te dodao:

"Stazom sjećanja 11.541..." u Sarajevu: Kultura sjećanja mora pobijediti kulturu zaborava

"Stazom sjećanja 11.541..." u Sarajevu: Kultura sjećanja mora pobijediti kulturu zaborava

"Molim sve svoje prijatelje i saputnike da ostanu kod glasačkih kutija, bez obzira na sve, dok se rezultati zvanično ne utvrde. Čestitam svim građanima koji su glasali u ime demokratije i učestvovali u izbornom procesu i izražavam zahvalnost svakome od njih", rekao je Erdogan.

Nakon 84,3 posto prebrojenih glasova na predsjedničkim izborima aktuelni predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u vodstvu s 50,2 posto glasova, u odnosu na protivkandidata Kemala Kilicaroglua koji ima 44 posto glasova. Treći kandidat Sinan Ogan ima 5,3 posto glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije