Razorni tajfun pogodio Vijetnam: Evakuisano više od 400.000 ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Razorni tajfun pogodio Vijetnam: Evakuisano više od 400.000 ljudi
Foto: Screenshot / Tajfun Yagi prouzrokovao brojne probleme u Vijetnamu

Supertajfun Yagi, klizišta i poplave koje je izazvao tokom vikenda u sjevernom Vijetnamu ubili su najmanje 24 osobe i povrijedili njih još 299, saopćila je vlada. Vlasti su i u ponedjeljak, 9. septembra, upozorile na nove poplave.

Tajfun je u Aziji bio najsnažnija oluja ove godine, a u subotu, 7. septembra, je stigao do sjeveroistočne obale Vijetnama.

U nekim dijelovima zemlje izazvao je prekide opskrbe električnom energijom i u telekomunikacijama, uglavnom u Quang Ninhu i Haiphongu, izvijestila je vlada u saopćenju objavljenom kasno u nedjelju, piše tPortal

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Meteorološka agencija u ponedjeljak je upozorila na nove poplave i klizišta, napominjući da se količina oborina u nekoliko dijelova regije tijekom posljednja 24 sata kretala između 208 i 433 milimetra.

Državni centar za hidrometeorološke prognoze izvijestio je kako su rizici od poplava posebno visoki u pokrajinama Lang Son, Cao Bang, Yen Bai i Thai Ngyen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije