Rat u Gazi: Broj poginulih izraelskih vojnika nastavlja rasti

3
AA
Rat u Gazi: Broj poginulih izraelskih vojnika nastavlja rasti
Foto: EPA - EFE / Izraelska vojska/ilustracija

Izraelska vojska objavila je da su u sukobima u Pojasu Gaze poginula još dva izraelska vojnika, a jedan oficir je ranjen.

U saopćenju izraelske vojske navedeno je da je u sukobima na sjeveru Gaze poginuo Adar Gavriel (24) iz brigade Bislah, a narednik Yehonatan Elias (20) iz brigade Givati ​​u sukobima na jugu Gaze.

Navodi se da je u sukobima na jugu Gaze teško ranjen oficir iz brigade Givati.

Nermin Puškar za Radiosarajevo.ba: "Nisam vidio sebe kao solo artista, uspjeh je što sam opstao"

Nermin Puškar za Radiosarajevo.ba: "Nisam vidio sebe kao solo artista, uspjeh je što sam opstao"

Broj poginulih izraelskih vojnika od 7. oktobra 2023. godine, kada su počeli napadi izraelske vojske na Pojas Gaze, porastao je na 644, od kojih 293 tokom izraelske kopnene ofanzive.

S druge strane, izraelska vojska je od prošlog oktobra usmrtila više od 36.200 Palestinaca u Gazi. Vojna kampanja je veći dio blokirane enklave od 2,3 miliona ljudi pretvorila u ruševine, ostavljajući većinu civila bez domova i u opasnosti od gladi.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je u posljednjoj presudi naredio Tel Avivu da odmah prekine operaciju u Rafahu, u kojem je više od milion raseljenih Palestinaca potražilo utočište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije