Radnik iz Bosne i Hercegovine teško povrijeđen u Italiji

0
Radiosarajevo.ba
Radnik iz Bosne i Hercegovine teško povrijeđen u Italiji
Foto: Screenshot / Spasilački helikopter

Italijansko Udruženje metalskih radnika pozvalo je na prikupljanje donacija i sredstava za dalje liječenje radnika iz Bosne i Hercegovine (57) koji je nedavno teško povrijeđen u nesreći na radu.

Kako pišu italijanski mediji, a prenose Nezavisne, on je radio u metalskoj industiriji, a teške povrede je zadobio nakon što ga je udario viljuškar na radnom mjestu u italijanskom Vello d’Asticu.

Iako je odmah pokrenuta akcija spasavanja, pa čak angažovan i spasilački helikopter, povrede su bile toliko teške da mu je jedna noga amputirana. Sada su neophodna sredstava za nastavak liječenja, a akciji će se pridružiti i njegova kompanija, sa kojom je Udruženje metalskih radnika već održalo sastanak.

Prva dama BiH se na ručku sa Brigitte Macron pojavila u kreaciji bh. modnog brenda Kaftan studio

Prva dama BiH se na ručku sa Brigitte Macron pojavila u kreaciji bh. modnog brenda Kaftan studio

Radnik iz BiH se trenutno nalazi u bolnici u Vicenzi.

Iz Udruženja metalskih radnika upozoravaju da je broj nesreća na radu u drastičnom porastu i to za čak 24 posto u odnosu na prethodne godine.

Navode da je riječ o ozbiljnim i dramatičnim podacima, a u velikom broju stradaju sezonski radnici. Mnogi sezonski radnici ne prijavljuju nesreće na radu jer se plaše da ih, po isteku ugovora, kompanija neće ponovo pozvati da rade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije