Putnica otkrila zmiju obmotanu oko kolica za prtljag: Aerodrom u Bangkoku uputio izvinjenje

Radiosarajevo.ba
Putnica otkrila zmiju obmotanu oko kolica za prtljag: Aerodrom u Bangkoku uputio izvinjenje

Uprava Međunarodnog aerodroma u Bangkoku se izvinila putnicima i javnosti zbog neugodnosti koju su doživjeli jučer kada se u terminalu za prtljag pojavila zmija, javlja Anadolu Agency (AA).

Aerodrom Suvarnabhumi je izgrađen na području koje je lokalno stanovništvo ranije nazivalo "močvarom kobri“, a rukovodstvo te zračne luke danas se izvinilo putnicima zbog pretrpljenog straha.

Lokalni mediji su javili da su putnici zmiju uočili omotanu oko kolica za prtljag nakon što je jedna žena stavila torbu na kolica i namjeravala napustiti dolazni terminal.

Uprava aerodroma je saopćila da su zaštitari po dojavi putnika odstranili zmiju iz terminala. U saopćenju se zmija opisuje kao "mladunče zmije“, ali se ne navodi i njena vrsta.

Ekspert za reptile iz azila za zmije koji vodi Crveni križ Tajlanda je na bazi fotografija objavljenih u lokalnim medijima ustvrdio da se radilo o bezopasnoj neotrovnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije