Putinova šala s Erdoganom pokrenula veliki posao između Rusije i Turske

J. M.
Putinova šala s Erdoganom pokrenula veliki posao između Rusije i Turske
Rusija je u Tursku izvezla prvi kontingent goveđeg mesa, izjavio je u petak Aleksej Gordejev, potpredsjednik vlade u Moskvi.

Ova vijest i ne bi bila toliko zanimljiva da nije došla samo dan nakon što se ruski predsjednik Vladimir Putin našalio pod kojim uslovima će prihvatiti prijedlog turskog lidera Recepa Tayyipa Erdogana da zajedno odu u restoran.

Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan, predsjednici Rusije i Turske, učestvovali su u četvrtak na 10. samitu zemalja BRICS-a u Južnoj Africi.

Putin i Erdogan su razgovarali u bilateralnoj saradnji, o rastu trgovinske razmjene, a pri kraju razgovora ruski lider je kroz šalu podsjetio svog turskog kolegu da ga je svojevremeno pozvao u restoran, na šta je Erdogan ponovio: "Poziv stoji".

Međutim, Putin je na to kroz šalu dodao: "Dogovorili smo se da kada dozvolite da naši proizvodi od mesa uđu na tursko tržište, tada ćemo i otići na ručak".

"Turska je posebno tržište za konzumiranje mesnih proizvoda",rekao je potpredsjednik vlade Gordejev i dodao da u budućnosti Rusija planira godišnje izvoziti million tona mesnih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije