Putinova čestitka za 8. mart: Vi, drage naše žene, vladate nedokučivom tajnom... (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Putinova čestitka za 8. mart: Vi, drage naše žene, vladate nedokučivom tajnom... (VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Međunarodni praznik žena — Osmi mart.

Ruski predsjednik je naveo da se upravo u dostojanstvu i milosrđu žena ogleda duša Rusije.

„Drage žene, srdačno vam čestitam Međunarodni praznik žena. Ovaj praznik u Rusiji obilježavaju s posebnom toplinom, kao nigdje u svijetu. On je ispunjen poklonima i cvijećem, naboljim osjećanjima prema našim majkama, ženama, kćerkama, koleginicama — svim ženama koje su bliske našem srcu“, naveo je Putin u čestitki.

Predsjednik Rusije, piše Sputnik, naveo je da se muškarci u Rusiji ponose svojim ženama i da ih vole.

Žene nam daju život, griju nas svojom ljubavlju, podrškom i brigom. Upravo u ženi, u njenom dostojanstvu i milosrđu otkriva se istinska duša Rusije“, kazao je Putin.

Ruski lider je posebno priznanje odao ženama iz ratne generacije: „Vaša snaga duha, vaši podvizi naučili su nas da budemo pravi muškarci, da pobjeđujemo uprkos svemu. Savremene žene su rame uz rame s vama. Sve uspijevaju: da dostignu vrhunac u profesiji, u stvaralaštvu, u društvenom radu, da stvaraju radosnu i udobnu atmosferu u porodici, da vaspitavaju djecu.“

„Vi, drage naše žene, vladate nedokučivom tajnom: sve stići, izaći na kraj s ogromnim teretom briga i ostati nježne, upečatljive, zavodljive. Vi donosite ovom svijetu dobro i ljepotu, svjetlost i nadu. Ponosimo se vama i volimo vas“, rekao je predsjednik Rusije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije