Putin se obratio ukrajinskim vojnicima, evo šta od njih traži

1
Radiosarajevo.ba
Putin se obratio ukrajinskim vojnicima, evo šta od njih traži
Foto: TASS / Vladimir Putin, predsjednik Rusije

Vladimir Putin se upravo obratio direktno ukrajinskim vojnicima i pozvao ih da se okrenu protiv svoje vlade.

Ruski predsjednik tvrdi da se Rusija uglavnom bori protiv "nacionalista" i poziva ukrajinske oružane snage na predaju. "Preuzmite vlast u svoje ruke. Čini se da će nam biti lakše sklopiti dogovor s vama nego s ovom bandom narkomana i neonacista", poručio je Putin, javlja BBC.

"Desničari i neonacisti u Ukrajini postavljaju teško oružje, raketne sustave u središtima većih gradova, Kijevu i Harkivu", dodao je.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Putin kaže da su Banderovci, što se odnosi na antisovjetskog borca iz Drugog svjetskog rata Stepana Banderu, i tzv. neonacisti "postavili teško naoružanje uključujući višeraketne sustava" u gradovima, uključujući Kijev i Harkov.

"Ponašaju se kao teroristi diljem svijeta, štiteći ljude kako bi optužili Rusiju da uzrokuje žrtve među mirnim stanovništvom", kaže Putin pa nastavlja:

"Pouzdano se zna da se sve to događa po preporuci stranih konzultanata, prije svega američkih savjetnika", dodaje.

Zatim se obratio ukrajinskim snagama.

"Još jednom se obraćam vojnicima ukrajinskih oružanih snaga, ne dopustite neonacistima i banderovcima da vašu djecu, žene i starce koriste kao živi štit, rekao je Putin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije