Putin: Razvili smo novo oružje koje niko nema, sada će nas svi slušati

Srna
Putin: Razvili smo novo oružje koje niko nema, sada će nas svi slušati
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija razvila novu vrstu naoružanja i da će svi sada slušati šta Moskva ima da kaže.

"Prije izgradnje novog naoružanja niko nas nije slušao - sada će nas slušati", rekao je Putin u obraćanju Federalnoj skupštini.

On je dodao da je Rusija izgradila bespilotne letjelice koju su višestruko brže od podmornica i torpeda i da je to "prosto fantastika".

Rusija je spremna da započne serijsku proizvodnju nove superrakete RS-28 Sarmat, koju je NATO već prozvao "satanom 2", a takođe i "voza smrti", odnosno željezničkog raketnog sistem Barguzin, rekao je Putin.

"Svi naši interkontinentalni raketni kompleksi mogu da neutrališu protivraketnu odbranu. Čak ni napredni sistemi protivraketne odbrane nisu smetnja za ruske komplekse Sarmat", dodao je Putin.

On je precizirao da je "Rusija počela da pravi strateško naoružanje koje uopšte ne koristi balističke putanje" i da je ono neuhvatljivo za protivraketnu odbranu.

"Niko nema takvo oružje. Kada se pojavi, naši momci će napraviti nešto novo", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije