Putin kritikovao vladu Dimitrija Medvedeva

Radiosarajevo.ba
Putin kritikovao vladu Dimitrija Medvedeva


Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je rijetku kritiku vladi premijera Dmitrija Medvedeva u utorak zbog fiskalnih planova i optužio je ministre da nisu djelovali u skladu s odlukama koje je izdao nakon povratka u Kremlj u maju, javljaju ruski mediji.
 
"Ako sve ostane kao što stoji u planu (proračuna), onda neke tačke tih odluka ne mogu biti provedene", to već vidim. Međutim, one moraju biti provedene, istaknuo je Putin na sastanku o proračunu u Sočiju.
 
Putin je kritizirao pripremu proračuna za razdoblje od 2013. do 2015. godine jer nisu uzeti u obzir troškovi reforme penzionog sistema.
 
"Koji je danas datum, 18.? Što smo se dogovorili? Da ćemo do kraja septembra imati prijedloge vlade, pismene prijedloge o penzionoj reformi", rekao je Putin.
 
"Još nema tih prijedloga", dodao je.
 
"Kakav je to proračun koji ste napravili za iduće dvije godine koji ne uzima u obzir jedno od ključnih pitanja s kojima je suočena ekonomija?"
 
Rusko ministarstvo finansija predložilo je podizanje dobi penzionisanja od 2015. godine i smatra da to treba napraviti postupno. Trenutno u Rusiji žene idu u penziju s 55 godina, a muškarci sa 60.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije