Putin jednim potezom razbjesnio majku iz Rusije: 'To smeće je ubilo moju kćerku'

0
Radiosarajevo.ba
Putin jednim potezom razbjesnio majku iz Rusije: 'To smeće je ubilo moju kćerku'
Foto: EPA / Vladimir Putin

Vladimir Putin je izdao pomilovanje za Vladislava Kanyusa koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog brutalnog ubistva 23-godišnje studentice Vere Pekhteleva 2020. godine, prema informacijama advokatice za ljudska prava Alyone Popove.

Popova je objavila poruku iz Rostovske regionalne kancelarije tužilaštva roditeljima Pekhteleva na Telegramu. Prema dokumentu, ruski predsjednik Vladimir Putin je izdao pomilovanje 27. aprila 2023. godine.

U junu je porodica Pekhteleva saznala da je Kanyus pušten iz zatvora kako bi se borio u ratu u Ukrajini. U septembru je Popova izvijestila da je osuđeni ubica se vratio s fronta i da je slobodan, piše portal Meduza

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

"Šta da radimo? Istu stvar kao i uvijek: ne šutimo!", napisala je Popova na Telegramu:

"Vrištimo koliko god možemo. Ako ostanemo tihi, jednostavno prihvatamo da će ovakvi ubice slobodno hodati među nama. Proslijedite ovo medijima koje čitate. Neka pišu o tome. Neka pitaju portparola Putina Dmitrija Peskova da li je ova odluka prikladna. Neka pitaju tužilaštvo zašto nije vidjelo nikakva kršenja ovdje. Ne možemo im dozvoliti da žive u miru. Neka se opravdavaju za svoje 'heroje' pred cijelom zemljom."

Majka ubijene Vere je dala izjavu u kojoj nije štedila riječi. 

"Ne želim da gubim vrijeme na razgovore s porodicom ubice mog djeteta. Majka ubijenog djeteta da komunicira s đavolom? Nisam ga mogla ni pogledati. Ne želim da pričam o tom ološu i monstrumu. To je nehumano. Taj ljudski ološ je slobodan, a moje dijete je u grobu već tri godine", rekla je Oksana Pehteleva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije