Pucnjava u Malmeu nema veze s nasiljem islamistima

Fena
Pucnjava u Malmeu nema veze s nasiljem islamistima
EPA / Ilustracija
Policija švedskog grada Malmea saopćila je da je pucnjava u utorak u lokalnom šoping centru, u kojoj je muškarac pogođen iz vatrenog oružja, nema veze s nasiljem islamista nedavno viđenim u drugim dijelovima Evrope.

Agencija Reuters prenosi i da je navedeno da je žrtva ranjena u nogu i prebačena u bolnicu, a da policija za sada nije identifikovala osumnjičenog za napad i njegov motiv, kao i da nikoga još nije uhapsila.

Regionalni list Sidsvenskan objavio je da se napad dogodio u popodnevnim satima i da je muškarac prevezen u bolnicu. Još nije poznato koliko je teško ranjen.

- Ovdje je potpuna zbrka, jedan čovjek je pogođen, vjerovatno u nogu - rekla je predstavnica policije Lota Svenson, objavilo je švedsko izdanje sajta Lokal.

Ona je rekla da je istraga u toku i da policija razgovara sa očevidcima, a da se područje pretražuje i s psima u slčaju da ima još oružja ili potencijalnih napadača.

Malme je često na naslovnom stranama zbog oružanih napada, od kojih su mnogi, kako se smatra, vezani za obačune bandi.

Radio Slobodna Evropa navodi da se incident dogodio u kvartu u kome većinom žive migranti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije