Pucnjava u Louisiani: Trojica policajaca poginula, ubijen jedan napadač

AA
Pucnjava u Louisiani: Trojica policajaca poginula, ubijen jedan napadač
EPA / Pucnjava u Louisiani
Najmanje tri policajca su ubijena, a tri ranjena u pucnjavi koja se danas dogodila u američkoj saveznoj državi Louisiani, a ubijen je i jedan napadač, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijska uprava u gradu Baton Rouge saopćila je da su tri policajca smrtno stradala u napadu naoružanih napadača, a tri ranjena policajca zbrinuta u bolnicu. 

Navodi se da je jedan naoružani napadač ubijen, a da se sumnja da su dvojica i dalje u bjekstvu. 

U toku je policijska akcija hvatanja bjegunaca, a lokalni mediji javljaju da se jedan od napadača zabarikadirao u jednoj zgradi.

“Ovo je najgori mogući scenario. Pucnjava se desila oko 9 sati prmea lokalnom vremenu kada najveći broj ljudi ide u crkvu“, izjavila je Denise Marcelle, kongresmanka iz Baton Rougea.

Podsjetimo da su se upravo u Louisiani prije dvije sedmice desila dva incidenta u kojima su policajci hicima iz vatrenog oružja ubili tri Afroamerikanca, a ti incidenti su izazvali masovne proteste širom SAD-a na kojima su demonstranti digli glas protiv prekomjerne policijske upotrebe sile. 

Tokom takvih protesta u Dallasu 7. jula je tamnoputi bivši pripadnik američke vojske snajperom ubio pet, a ranio sedam policajaca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije