Pucnjava u kasinu u Wisconsinu: Povrijeđen veliki broj ljudi, traga se za napadačem

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u kasinu u Wisconsinu: Povrijeđen veliki broj ljudi, traga se za napadačem
Foto: Screenshoot / Twitter

Vlasti u američkoj saveznoj državi Wisconsin saopćile su da je u kasinu u gradu Green Bay sinoć došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen za sada nepoznat broj ljudi.

Uprava kasina Oneida potvrdila je na svom Twitter profilu da je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđeno više ljudi, ali bez detaljnijih informacija o broju i stanju povrijeđenih, kao ni o napadaču.

U izvještaju se navodi da je tužilac Josh Koul na Twitteru objavio da je poprište zločina pod kontrolom i da je opasnost prošla, bez dodatnih informacija.

Policija je također pucala na osumnjičenog koji je bio naoružan nakon što je zapucao u trpezariji hotelskog dijela hotela Radisson u kasinu Oneida, u blizini Green Baya u sjevernom dijelu države, piše The Guardian.

Poručnik Kevin Pawlak iz šerifa okruga Brown rekao je da istražitelji vjeruju da je napadač ciljao određenu osobu na koju je bio ljut, ali ta osoba u to vrijeme nije bila u kasinu. Umjesto toga, naoružani čovjek odlučio je pucati u prijatelje ili kolege žrtve, rekla je policija. Još jedna osoba je povrijeđena.

Pawlak je rekao da nije jasno da li je napadač bivši zaposlenik restorana ili kasina, ali rekao je da postoji neka veza koja ima veze sa zapošljavanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije