Pucnjava u Berlinu: Detalji o pokušaju ubistva bivšeg profesionalnog boksera

0
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Berlinu: Detalji o pokušaju ubistva bivšeg profesionalnog boksera
Foto: Prtscr / Youtube / Ilustracija

U noći s nedjelje na ponedjeljak, još nepoznate osobe izvršile su pucnjavu na muškarca u berlinskoj četvrti Charlottenburg.

Prema informacijama Bilda, žrtva napada je poznati bivši profesionalni boksač Ibrahim Ayada (29). Svjedoci su primijetili tamni mali automobil s nizozemskim registracijskim tablicama koji je nekoliko puta u ranim jutarnjim satima vozio ulicom Lietzenburger Straße. Dvojica muškaraca u vozilu navodno su ciljano tražila boksača, s obzirom na to da je njegov stan bio u blizini.

Kada su ga pronašli oko 3:40 sati iz automobila su otvorili vatru prema 29-godišnjaku. Prema izvještajima, najmanje jedan metak je pogodio muškarca u vrat.

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Dok su gosti hotela nedaleko od mjesta zločina pružali prvu pomoć, napadači su pobjegli s mjesta događaja. Brzo su stigli spasioci i pripadnici specijalne policije.

Unesrećenog su odvezli u bolnicu, gdje je podvrgnut hitnoj operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je kritično.

Pucnjava u školi u Rusiji. Učenica (14) sačmaricom ubila dvije osobe

Pucnjava u školi u Rusiji. Učenica (14) sačmaricom ubila dvije osobe

Pozadina napada još uvijek nije potpuno jasna, a kriminalistička policija nastavlja s istraživanjem na mjestu zločina i prikupljanjem tragova. Prema informacijama Bilda, pronađene su najmanje tri čahure, koje su trenutno podvrgnute vještačenju.

Ibrahim Ayada je boksao u supersrednjoj kategoriji, započevši karijeru 2015. godine i završivši je pet godina kasnije. Postoje indicije da ima veze s berlinskom klanovskom scenom, budući da ga prate članovi dvije poznate obitelji na društvenim mrežama. Podsjetimo, njegova posljednja borba bila je protiv Slaviše Simeunovića, bh. rekordera po broju boks mečeva. Ayada je pobijedio u meču.

Odgovornost za istragu preuzima odjel za ubistva, a informacije se primaju na svim policijskim stanicama.

Područje oko klana Lietzenburg poznato je kao teritorij klana, gdje se mladima dopušta da se iskušaju i pokažu svoju brutalnost, izjavljuje Benjamin Jendro, glasnogovornik Sindikata berlinske policije (GdP), piše Fenix magazin. "Scena obiluje mladićima nabijenima testosteronom, spremnim koristiti vatreno oružje, izlažući se teškim ozljedama ili čak smrtnim ishodima zbog povrede časti ili sitnih sukoba poput nestalog kokaina", objašnjava Jendro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije