Pronevjera novca: Suđenje princezi Cristini prvo u historiji španske monarhije

Radiosarajevo.ba
Pronevjera novca: Suđenje princezi Cristini prvo u historiji španske monarhije

Španski sud danas je saopćio kako će 11. januara 2016. godine početi suđenje španskoj princezi Cristini (50) na osnovu optužbi za utaju poreza što će ujedno biti i prvo suđenje nekom članu kraljevske porodice u historiji španske monarhije, javlja Anadolu Agency (AA).

Cristina, sestra aktuelnog španskog kralja Felipea koji joj je oduzeo titulu vojvotkinje, optužena je u okviru istrage o njenom suprugu Inaki Urdangarínu, koji se suočava s optužbama za pranje novca (6,1 miliona eura) i korupciju. 

Sumnjiči se da je koristio svoj položaj u kraljevskoj porodici kako bi dobio ugovore na Balearskim otocima i u Valensiji. 

Sud je istragu pokrenuo protiv njegove supruge, koja je navodno sve ugovore potpisivala preko organizacije na čijem je čelu. Više puta izjavila je kako je nevina u ovom slučaju te kako je imala potpuno povjerenje u supruga tokom potpisivanja svih njegovih ugovora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije