Pronadjena dva tijela iz nestalog aviona

Radiosarajevo.ba
Pronadjena dva tijela iz nestalog aviona

Pronađena su tijela dvojice muškaraca i ostatke putničke prtljage, rekao je glasnogovornik brazilskog vojnog zrakoplovstva Jorge Amaral, dodajući da će stručnjaci uskoro pregledati tijela.

'Jutros u 8.14 sati potvrdili smo da su pronađeni dijelovi aviona Air Francea i prva tijela ljudi iz tog aviona', rekao je Amaral na konferenciji za novinare u gradu Recife na sjeveru Brazila.

Uz tijela dvojice muškaraca, pronađeno je i sjedište sa serijskim brojem koji se podudara s kobnim letom, naprtnjača i kutija s putnom kartom Air Francea.

Ostaci su izvučeni iz mora oko 640 km sjeveroistočno od otočja Fernando de Noronha.

Air Franceov Airbus A330 odaslao je 24 poruke o kvaru na uređajima u manje od pet minuta. Objavio je to Ured za istragu i analizu (BEA), zadužen za tehničku istragu s francuske strane. Poruke o kvaru avioni odašilju i ako pilot "namjerno" isključi uređaj.

U prilog teoriji da se radi o kvaru na avionu govori i podatak CNN-a da je najmanje 12 aviona različitih kompanija nadlijetalo područje Atlantskog oceana, zajedno s palim francuskim Airbusom A330, ali ni jedan od njih nije prijavio loše vrijeme.

Vjeruje se da su svi putnici i članovi posade, njih 228 poginuli kada je zrakoplov nestao tijekom leta iz Rio de Janeiro u Pariz.

Brazilske zračne snage od ponedjeljka pretražuju područje na oko 1100 kilometara sjeveroistočno od brazilske obale. U to područje pristiglo je i više brazilskih brodova no rastu strahovi da su mnoga tijela potonula ili da su ih pojeli morski psi.

Vezano: Avion poslao 24 poruke prije nestanka


tportal/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije