Pronađeno tijelo osobe koja je prisluškivala Volkswagen u aferi s Preventom?

Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo osobe koja je prisluškivala Volkswagen u aferi s Preventom?
Foto: EPA / Ilustracija

U Braunschweigu (Njemačka) u uništenom automobilu pronađeno je jedno beživotno tijelo, a dnevni list Helmstedter Nachrichten piše da je u pitanju osoba koja je prisluškivala Volkswagen u aferi s Preventom?

Također, navodi se kako je muškarac upravo bio zadužen za poslovanje s Preventom te da je i ranije bio u nekoliko navrata saslušavan zbog sumnji da je snimao razgovor s rukovodstvom navedene bh. firme.

Kako se navodi, njegovo tijelo pronađeno je početkom ove sedmice, a istraga o ovom slučaju uveliko traje.

Ipak, glasnogovornik tužilaštva nije želio komentirati pisanje spomenutog medija, već je samo istakao kako se na utvrđivanju identiteta osobe još uvijek radi.

Isto tako, navedeno je kako na tijelu nisu pronađeni tragovi fizičkog nasilja.

Iz Volkswagena su u srijedu rekli da bi bilo neprikladno nagađati o tom pitanju s obzirom na to da ovaj proizvođač automobila nije primio službenu obavijest o mogućoj smrti jednog od svojih zaposlenika, i ne može komentirati istragu koja je u toku.

Iz ove kompanije su ranije ovog mjeseca naveli da je jedan od njenih zaposlenika suspendovan do rezultata istrage o prisluškivanju.

Volkswagen i bh. grupa dobavljača imali su 2016. godine nesuglasice oko cijena, zbog čega su Car Trim i ES Automobilguss, obje kompanije u vlasništvu Preventa, zaustavile isporuke presvlaka sjedišta i dijelova od ljevanog željeza, što je prouzrokovalo gubitke u proizvodnji u šest VW-ovih fabrika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije