Program Zlatne vize: Mađarsko državljanstvo od sada može dobiti svako

1
Radiosarajevo.ba
Program Zlatne vize: Mađarsko državljanstvo od sada može dobiti svako
AA / Budimpešta

Mađarska je najavila pokretanje programa Zlatne mađarske vize koji će započeti početkom iduće godine, pružajući značajne pogodnosti stranim investitorima.

Ovaj program, koji je odobrila vlada premijera Viktora Orbana, omogućit će investitorima stjecanje desetogodišnje boravišne dozvole u Mađarskoj, a uz to i mađarskog pasoša koji omogućava neograničeno kretanje unutar Schengenskog prostora.

Investitori koji kupe nekretninu u Mađarskoj u vrijednosti od najmanje 500.000 eura dobit će pravo na desetogodišnji boravak i mađarski pasoš.

Najbolji domaći džem koji pomaže kod anemije i popravlja probavu

Najbolji domaći džem koji pomaže kod anemije i popravlja probavu

Druga opcija uključuje ulaganje od najmanje 250.000 eura u investicijske fondove koje izdaje Mađarska narodna banka.

Treća opcija je javna donacija u iznosu od najmanje 1.000.000 eura. Prema informacijama portala Index.hu, najveći interes za program pokazali su građani Kine.

Oni su već počeli istraživati mogućnosti kupovine nekretnina u Budimpešti.

Iako su cijene nekretnina u glavnom gradu visoke, neki strani investitori traže povoljnije opcije na periferiji. Program Zlatne vize izaziva i sigurnosne brige.

Mađarska je također donijela odluku da od 8. jula 2024. godine državljani osam zemalja – Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Bjelorusije, Moldavije, Crne Gore, Ruske Federacije, Srbije i Ukrajine – mogu raditi u Mađarskoj pod povoljnijim uslovima.

Mađarsko državljanstvo od sada može dobiti svako, uz mogućnost produženja na još tri godine bez daljnjih ograničenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije