Progovorio otmičar manekenke: Sve je isplanirala da bi postala poznata

Radiosarajevo.ba
Progovorio otmičar manekenke: Sve je isplanirala da bi postala poznata
Lukasz Herba (30), optužen da je u Italiji kidnapovao britansku manekenku Chloe Ayling (20), izjavio je na sudu da joj je samo pomogao da lažira svoju otmicu, koju je isplanirala jer je željela da bude poznata.

Herba koji će se danas naći pred italijanskim sudom zbog tvrdnji da je oteo mladu manekenku, i šest dana je držao protiv njene volje. Chloe tvrdi da je ponudio preko interneta na prodaju, kao seksualnu robinju na crnom tržištu, a da je oslobodio kada je otkrio da je "samo dijete".

Međutim, advokat navodnog otmičara, Katia Kolakowska, rekla je da je manekenka učestvovala u zavjeri kako bi se proslavila.

“Rekao je da je otmica fabrikovana. Zajedno su je isplanirali kako bi postala poznata”, rekla je pravna zastupnica za "Mirror". Kako je objasnila, par se ranije sreo u Parizu gdje su razradili zavjeru i navela da "postoje dokazi da su njih dvoje i ranije bili u vezi".

Policija, međutim, navodi da su Herba i njegov brat Michal (36), namamili Chloe lažnim poslom modelinga, omamili je ketaminom i strpali je u auto. Lukasz je uhapšen nakon što je predao manekenku britanskoj ambasadi 17. jula, šest dana nakon što ju je navodno oteo, dok je njegov brat uhapšen mjesec dana kasnije, po europskoj potjernici.

Sumnja je bačena na tvrdnje britanske manekenke o otmici, nakon što je objavljeno da je bila na doručku i išla u kupovinu cipela sa Lukaszom, prije nego što je oslobodio. Ipak, Chloe je odbacivala svaku umješanost u kidnapovanje ili zavjeru, dok je u septembru otkrila da piše knjigu o svojoj otmici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije