Privremeni rezultati finskih izbora: Desnica u maloj prednosti

0
Hina
Privremeni rezultati finskih izbora: Desnica u maloj prednosti
Foto: EPA - EFE / Sanne Marin

Socijaldemokrati finske premijerke Sanne Marin vrlo su izjednačeni s desnicom na parlamentarnim izborima održanima danas, pokazuju privremeni rezultati.

Nacionalna koalicija desnog centra (NCP) ima sasvim malu prednost pred socijaldemokratima - 20.8 posto naspram 20.7 posto.

Na trećem je mjestu nacionalistička euroskeptična Finska stranka s 18.6 posto.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Tradicionalno, najveća od osam vodećih stranaka u parlamentu prva dobiva priliku za sastavljanje vlade, a od 1990-ih ta je stranka uvijek zahtijevala mjesto premijera.

Hoće li Marin izgubiti?

Uoči parlamentarnih izbora mnoge su ankete pokazivale da bi zemlja mogla napraviti dramatični zaokret udesno i da bi Marin mogla izgubiti izbore.

"Cilj nam je pobijediti na ovim izborima i nastaviti naš rad za održiviju budućnost", rekla je Marin novinarima na marginama svog posljednjeg predizbornog nastupa u Helsinkiju.

Dok je neki vide kao snažnu čelnicu koja je vješto upravljala pandemijom covida-19 i procesom približavanja NATO-u, drugi rastući javni dug u njezinom mandatu i skandale oko videoisječaka njezinih partijanja vide kao znakove njezina neiskustva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije