Preživio evakuaciju iz zapaljenog aviona pa osvojio milion na lutriji

Radiosarajevo.ba
Preživio evakuaciju iz zapaljenog aviona pa osvojio milion na lutriji
Indijca Mohammada Basheera Abdula Khadara prozvali su "najsrećnijim čovjekom na svijetu".

On je, naime, prije sedam dana munjevitom reakcijom posade "Emirata" spašen iz aviona koji se zapalio prilikom slijetanja u Dubai, piše britanski Telegraph.

Khadar se nalazio među 300 putnika i članova posade koji su letom EK521 stigli iz Tiruvanantapurama u Indiji u Dubai. Minut pre nego što se Boeing-777 pretvorio u plamenu loptu, Indijac je evakuisan na pistu preko tobogana.

Samo sedam dana kasnije dobio je još jedan razlog za slavlje – tiket koji je kupio prije polaska na odmor sa porodicom u južnu indijsku državu Kerala bio je dobitni!

Kako piše Gulf News, ovaj 62-godišnji prodavac automobila u jednom salonu u Dubaiju osvojio je nagradu u vrednosti od milion dolara.

„Radim u Dubaiju 37 godina i oduvijek sam se osjećao kao kod kuće. Živim jednostavnim životom i sada, kada je vrijeme da odem u penziju, imam osjećaj da mi je Bog podario još jedan život da proživim poslije ove avionske nesreće“, izjavio je Kadar za Gulf News.

Svoje bjekstvo iz aviona opisuje kao čudo.

"Znao sam da me je Bog spasao iz nekog posebnog razloga. Mislim da je to najvjerovatnije ovaj."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije