Prevrnuo se turistički brod u Indiji: Najmanje 21 osoba poginula, među njima više žena i djece

0
Radiosarajevo.ba
Prevrnuo se turistički brod u Indiji: Najmanje 21 osoba poginula, među njima više žena i djece
Foto: Printscreen / You Tube / Intenzivni napori spašavanja

U južnoj indijskoj državi Kerala dogodila se nesreća u kojoj je najmanje 21 osoba izgubila život nakon što se prepuni turistički brod prevrnuo.

U toku je spašavanje, a broj poginulih bi mogao biti i veći nakon što se izvuče brod.

Trenutno traju intenzivni napori spašavanja kako bi se oslobodili zarobljeni putnici koji su ostali ispod broda. Spašavanje je otežao mrak, a lokalni mediji izvještavaju da su među žrtvama žene i djeca koji su bili na školskim praznicima.

Izraelska policija pretresla urede Al Jazeere i zaplijenila im opremu

Izraelska policija pretresla urede Al Jazeere i zaplijenila im opremu

Najmanje četiri osobe koje su prevezene u bolnicu nalaze se u kritičnom stanju, potvrdio je ministar sporta i ribarstva Kerale. Preživjeli svjedoče da mnogi putnici nisu nosili prsluke za spašavanje u trenutku nesreće.

Brod koji je prevozio putnike bio je pretrpan, što je rezultiralo njegovim prevrtanjem, izjavio je Abdul Nazar, lokalni policijski službenik. Vlasti provode istragu kako bi utvrdile točan uzrok ove tragične nesreće.

Iako je brod imao kapacitet za oko 50 ljudi, pretpostavlja se da se na njemu nalazilo dvostruko više putnika u trenutku nesreće koja se dogodila u nedjelju navečer.

Indijski premijer Narendra Modi izrazio je sućut na Twitteru, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije