Preminuo sin voditelja NBC News nakon teške borbe s opakom bolešću

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo sin voditelja NBC News nakon teške borbe s opakom bolešću
Foto: Instagram / Richard Engel sa sinom

Sin NBC News voditelja i novinara Richarda Engela preminuo je sa šest godina od posljedica Rett sindroma od kojeg je bolovao pet godina.

Voditelj je podijelio s javnošću kako moli za trenutke mira zbog smrti njegovog šest godina starog sina Henryja koji je preminuo nakon pet godina borbe s Rett sindromom, poremećajem koji češće pogađa djevojčice nego dječake, ali je za dječake u 90 posto slučajeva smrtonosan.

Radi se o poremećaju koji uzrokuje neurološka oštećenja, gubitak mišićnog tonusa, nemogućnost kontroliranja kretnji, gubitak govora, epilepsiju i velike kognitivne teškoće, a često se, ako se ne dijagnosticira na vrijeme, završi smrću djeteta, piše Story.hr.

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Nažalost, to se dogodilo i s malenim Henryjem, kojem nije bilo spasa.

Slomljenog srca, Henryjev otac, dobro poznat američkoj TV publici, podijelio je obavijest kako je njegov sin preminuo te da se porodica trenutno pokušava nositi s velikom boli.

"Naš voljeni Henry je preminuo. Imao je najnježnije plave oči, lepršav osmijeh i zarazan smijeh. Uvijek je bio okružen ljubavlju, a uzvraćao nam je desetorostruko", napisao je Engel uz fotografiju svog sina.

Također, dodao je kako je jako zahvalan svim doktorima i istraživačima koji se trude naći lijek za rijedak genetski poremećaj od kojeg je patio Henry.

Porodica je tako odlučila donirati Henryjevo tijelo u naučne svrhe istraživanja liječenja bolesti te se nadaju da će Henryjeva smrt dugoroćno pomoći spasiti živote druge djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije