Preminuo policajac kojeg je ranio državljanin BiH tokom pljačke

Radiosarajevo.ba
Preminuo policajac kojeg je ranio državljanin BiH tokom pljačke
/ Foto: Kurier
Mladi policajac koji je ranjen u obračunu sa pljačkašem iz BiH, preminuo je sinoć u bolnici, saopštila je bečka policija.

Teško povrijeđeni mladić je bio jedan od trojice policajaca koji su došli na dojavu o pljački u supermarketu u ulici Hütteldorfer 146

"Duboko ožalošćeni objavljujemo da je naš kolega podlegao povredama" napisali su iz bečke policije na svom Twitter profilu.

Podsjetimo, sve je počelo oko 18 sati u subotu kada je 50-godišnji Bosanac naoružan pištoljem s prigušivačem upao u supermarket u ulici Hütteldorfer 146. Radnici su uspjeli aktivirati alarm što je dovelo policiju na mjesto događaja.

Došlo je do razmjene vatre s policijom pri čemu je državljanin BiH ranio dvojicu čuvara reda, jednog u nogu, drugog u glavu.

Pljačkaš je pokušao pobjeći kroz stubište, međutim brzo je otkriven dolaskom specijalnih jedinica austrijske policije. Uslijedila je nova razmjena vatre tokom koje je ubijen državljanin BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije