Premijerka evakuirana: Policija napad zasad tretira kao teroristički

Radiosarajevo.ba
Premijerka evakuirana: Policija napad zasad tretira kao teroristički
Prema posljednjim informacija muškarac srednjih godina naoružan kuhinjskim nožem ozlijedio je jednog od policajaca koji osigurava parlament.

Napadač je ustrijeljen. Prije toga, čini se kako je isti čovjek pokosio nekoliko pješaka i biciklista na vestminsterskom mostu, a onda nastavio prema parlamentu.

Područje je blokirano, na terenu je velik broj policajaca.

Londonska policija je objavila da slučaj tretira kao teroristički napad dok ne budu poznate drugačije informacije.

Dopisnik Daily Maila u parlamentu ispričao je da je vidio kako muškarac u crnom napada policajca ispred parlamenta. Pokušao je ući u zgradu, ali je pri tom upucan tri ili četiri puta.

''Imao je nešto u ruci, izgledalo je kao nekakav štap, a ispred njega su se ispriječila dva policajca. Jedan od policajaca je pao, a on ga je, čini se, izbadao. Dugi policajac je otrčao po pomoć, a muškarac u crnom je trčao prema ulazu u parlament. Dva muškarca u civilu za njim su izvikivali upozorenje, a kada ih je ignorirao, upucali su ga dva ili tri puta i on je pao'', ispričao je Quentin Letts.

Glasnogovornik parlamenta rekao je da premijerka Theresa May nije ozlijeđena i da je na sigurnom.

Iz parlamenta ispred kojeg je došlo do pucnjave objavili su saopćenje  Davoda Lidingtona:  ''Želim naglasiti da su spoznaje koje ima do sada veoma ograničene. Mogu reći da je došlo do ozbiljnog incidenta na posjedu parlamenta. Čini se da je izboden policajac te da je navodnog napadača upucala policija. Hitna pomoć dolazi na mjesto događaja kako bi uklonila ozlijeđene. Također stižu izvještaji o još nasilnih incidenata u blizini''.

Još nema službene procjene oko broja ozlijeđenih u ovom incidentu, ali policija se boji da se radi o dvoznamenkastoj brojci, prenosi dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije