Premijer Izraela zaprijetio Iranu: "Nećete proći nekažnjeno"

6
Radiosarajevo.ba
Premijer Izraela zaprijetio Iranu: "Nećete proći nekažnjeno"
Foto: EPA / Nove prijetnje

Izraelski premijer Naftali Bennett izjavio je da Iran neće proći nekažnjeno zbog podsticanja napada preko svojih posrednika, sedam dana nakon ubistva pukovnika.

Hodaija, koga Izrael optužuje da je planirao napade na njene građane širom svijeta, ubile su za volanom njegovog automobila dvije osobe na motociklu, prenio je Reuters.

Način ubistva liči na prethodna ubistva u Iranu koja su bila usmjerena na nuklearne naučnike i pripisuju se Mossadu, izraelskoj obavještajnoj službim navela je britanska agencija.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Iranska poluzvanična novinska agencija ISNA izvijestila je da su pripadnici iranske Garde otkrili i uhapsili pripadnike izraelske obavještajne službe odmah nakon pucnjave u Teheranu.

Bennettova kancelarija, koja nadgleda obavještajnu agenciju Mossad, odbila je da komentariše atentat, ali je Bennett optužio Iran za stalne napade na izraelske ciljeve.

"Decenijama je iranski režim praktikovao terorizam protiv Izraela, ali je glava hobotnice, sam Iran, uživao imunitet", istakao je Bennett.

Prema njegovim riječima, era imuniteta za iranski režim je završena.

"Oni koji finansiraju teroriste, oni koji naoružavaju teroriste i oni koji šalju teroriste platiće punu cijenu", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije