Prelijepa priča iz Sjedinjenih Američkih Država: Vozač porijeklom iz BiH spasio mladića iz Hondurasa

2
Radiosarajevo.ba
Prelijepa priča iz Sjedinjenih Američkih Država: Vozač porijeklom iz BiH spasio mladića iz Hondurasa
Foto: Printscreen / Vozač iz BiH

Vozač ubera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Almir Bećirović, dokazao je herojstvo kada je spasio mladića iz Hondurasa.

Bio je to kao i svaki drugi radni dan za Almira Bećirovića, vozača Ubera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji već godinama živi i radi u američkom Tampa Beju.

Ovaj 35-godišnji otac troje djece posljednjih šest godina radi kao vozač, a ukupno već 11 godina živi u SAD, koju smatra zemljom mogućnosti i šansi.

Kako je zločinac Mladić ponovo skinuo ploču heroj Selmanagića Reufa Crnog

Kako je zločinac Mladić ponovo skinuo ploču heroj Selmanagića Reufa Crnog

Na drugom kraju grada, Luiz Lopez (19), koji je doselio sa roditeljima iz Hondurasa zbog boljeg života, vozio se u pravcu kuće.

Bio je već blizu kuće kada je vidio da ga izdaje zadnja guma. Povukla ga je u lijevu stranu, a zatim se kamionet prevrnuo.

Baš u to vrijeme Bećirović je prevozio jednu porodicu sa aerodroma. Ubrzo su vidjeli kamionet koji se, poput lopte, prevrtao na putu.

Bećirović je klijente zamolio da stanu pored puta, kako bi pomogao. On je bio prvi koji je dotrčao do Lopeza, rekao mu je da ga uhvati za ruku, a Lopez je samo želio da nazovu njegovu mamu.

Bećirović je uspio da izvuče momka iz kamioneta, a u međuvremenu su i drugi vozači pritekli u pomoć. Lopez je prebačen u bolnicu St. Joseph, gdje su mu doktori rekli da je imao nevjerovatnu sreću i nakon tri dana on se u potpunosti oporavio, prenose Nezavisne novine.

Njegova majka je rekla da je spasioce sam Bog poslao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije