Predsjednik Googlea pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Googlea pušten na slobodu

Policija je pustila na slobodu predsjednika Googlea u Brazilu nakon što je pritvoren jer je odbio ukloniti nekoliko videosnimaka s YouTubea za koje je brazilski sudija presudio da krše izborni zakon, prenosi Fena.

Policijski glasnogovornik je izjavio da je izvršni direktor Googlea Fabio Jose Silva Coelho pušten na slobodu nakon što je pristao da se pojavi na sudu, javio je AP.

Pravni stručnjaci i partneri iz branše kazali su u četvrtak da je slučaj privukao pažnju na ono što oni nazivaju zastarjelim brazilskim zakonima koji služe za nadziranje interneta.

Brazilski izborni zakon ograničava ono što kritičari mogu reći na teleiziji, radiju i internetu o političkim kandidatima.

Jose Zagallo je čelnik komisije koja je fokusirana na zakone za informacione tehnologije pri brazilskoj advokatskoj komori. On kaže da brazilski zakon dozvoljava da platforme poput Googlea budu okrivljene za sadržaj koje ne mogu kontrolirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije