Prava drama u Italiji: U eksploziji poginula tri vatrogasca, sumnja se na napad

Radiosarajevo.ba
Prava drama u Italiji: U eksploziji poginula tri vatrogasca, sumnja se na napad
Foto: Twitter / Eksplozija u Italiji

U eksploziji koja se desila u italijanskom gradu Quargnento poginula su tri vatrogasca. Nekoliko osoba je povrijeđeno. Istražitelji su zbunjeni, piše hrvatski portal Direktno.

Prvobitno se mislilo da je uzrok curenje plina. S pronalaskom brojača istražitelji misle da je požar podmetnut.

"Izgleda da se radi o planiranom napadu", rekao je glavni tužioc italijanske regije Alessandrije Enrico Cieri, nakon što su pronađeni dokazi koji upućuju na to.

Poginula su tri vatrogasca - 32-godišnji Antonio Andido, 38-godišnji Marco Triches i 46-godišnji Matteo Gastaldo. Dva vatrogasca i pripadnik karabinjera su teže povrijeđeni. U kritičnom su stanju.

Poginuli vatrogasci - undefined

Foto: Direktno.hr: Poginuli vatrogasci

Načelnik vatrogasne brigade Giuliano Dodero, policajac Luca Trombetta i karabinjer Roberto Borlengo su lakše povrijeđeni.

Prema prvim informacijama, vatrogasci su intervenisali na dojavu curenja plina iz ponoći. Kako su kazali svjedoci, do eksplozije je došlo tokom intervencije. Velika eksplozija se desila dva sata poslije ponoći. Tada se urušila zgrada.

Istražitelje zbunjuje pronalazak brojača i daljinskog upravljača pored dvije neeksplodirane boce za plin u nenaseljenoj zgradi, te dinamika događaja od dojave da curi plin do kasnijih eksplozija, piše portal Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije