Poznati voditelj BBC-a koji ima karcinom pobijedio koronu

Radiosarajevo.ba
Poznati voditelj BBC-a koji ima karcinom pobijedio koronu
Printscreen / George Alagiah

Voditelj Nacionalne televizije u Velikoj Britaniji BBC-a George Alagiah potvrdio je da je tajno pobijedio koronavirus i pored toga što boluje od raka.

Legendarni voditelj, koji je već obolio od kancera, početkom marta odlučio je da se povuče s posla, prateći savjete ljekara, zbog širenja COVID-19, javlja Evening Standard

U razgovoru s kolegnicom Sophie Raworth, George je podijelio emotivnu poruku svima onima koji se bore sa kancerom.

"Ako mogu da živim sa kancerom, svakako mogu da živim i sa koronom. Ne bih želio da ovo zvuči trivijalno, budući da sam ja imao jako blage simptome, ali mislim da mi činjenica da već živim s rakom daje neku prednost. Nalazimo se u teškim i mračnim vremenima, ali nekako mislim da su oni koji imaju kancer dosta jači, jer nam je dobro poznato kako izgleda to kada se suočavate sa nečim gdje su rezultati nesigurni. Duboko osjećam da me je moja šestogodišnja borba sa rakom učinila jačim", kazao je Alagiah, kojem je 2014. godine dijagnostificiran rak crijeva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije