Poznat identitet žene koja je izvršila napad na sjedište YouTubea

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet žene koja je izvršila napad na sjedište YouTubea
FOTO: Facebook / Nasim Aghdam, napala YouTube
Najmanje četiri osobe povrijeđene su u pucnjavi u sjedištu YouTubea u gradu San Bruno u Kaliforniji, objavio je CNN.

Napad na sjedište YouTubea je izvršila Nasim Aghdam koja je nakon pucnjave u kojoj su ranjene četiri osobe sama sebi oduzela život.

Iz lokalne bolnice, nakon pucnjave koja se dogodila oko 17 sati prema lokalnom vremenu, vrlo brzo su otkrili kako su primili nekoliko pacijenata koji su povezani s napadom u zgradi YouTubea

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Franciscu, dok je 32-godišnjakinja također u teškom stanju, a treća 27-godišnja žena je stabilno. 

Još jedna osoba je povrijeđena pri izlazu iz zgrade, navodi CNN, te dodaje da motivi napada nisu poznati. 

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

"Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Neko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe", rekao je Sherman na Twitteru.

"Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade", rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama. Google, vlasnik YouTube-a, je u saopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promoviraju prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije