Poznat identitet svih žrtava iz autobusa kod Venecije. Među njima i Hrvatica

0
Radiosarajevo.ba
Poznat identitet svih žrtava iz autobusa kod Venecije. Među njima i Hrvatica
Foto: Facebook / Marko i Antonela Baković

Ukupno 21 života odnijela je teška nesreća koja se u utorak, 3. oktobra, dogodila kod Venezije, u mjestu Mestre, a italijanka policija je nakon obavljenog uviđaja utvrdila identitet svih žrtava. 

Kako je objasnio prefekt Venecije Michele di Bari, radilo se o devet Ukrajinaca, četiri Rumuna, tri Nijemaca, italijanski vozač, dva Portugalca, Južnoafrikanka te Hrvatica, prenosi Corriere della Sera.

Poginula je Splićanka Antonela Baković bila u šestom mjesecu trudnoće, u Italiji je bila na bračnom putovanju sa svojim suprugom Markom

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Marko je u nesreći teško povrijeđen, no njegovo se stanje stabilizira, a da su u autobusu bili i Hrvati potvrdilo je i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske.

"U nesreći u Italiji učestvovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško povrijeđeno, ali je trenutno stabilno", objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske.

Oglasio se i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

"Porodici hrvatske državljanke, kao i obiteljima svih stradalih putnika i premijerki Giorgiji Meloni izražavam duboku sućut", napisao se je Andrej Plenković na drugštevoj platformi X-u (bivši Twitter).

Istražitelji i dalje ne znaju kako se dogodila nesreća. Jedna od prvih pretpostavki je da je vozaču pozlilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije