Poznat identitet osoba koje su oteli pirati u Gvinejskom zaljevu

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet osoba koje su oteli pirati u Gvinejskom zaljevu
Foto: MWP / Ilustracija

Pomorac Aleksandar Terek iz Zrenjanina, Srbija otet je zajedno sa još šestoricom kolega sa broda koji je namirnicama snabdjevao naftnu platformu u vodama Ekvatorijalne Gvineje.

Kako Blic nezvanično saznaje, Ministarstvo inostranih poslova Ekvatorijalne Gvineje dostavilo je juče diplomatskim kanalima zvaničnicima u Srbiji informaciju u kojoj se navodi da je do otmice došlo 20. novembra ujutru na brodu “Vorden”, koji snabdjeva naftne platforme na nalazištu “Safir”.

Pirati napali brod u Gvinejskom zaljevu: Među otetima ima i Balkanaca

Brod je napustio naftno polje smješteno na 12 nautičkih milja od obale i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom ostrvu Bioko, kada je napadnut.

"Platformu su napali pirati koji su krenuli ka luci Luba i oteli sedmoricu članova posade. Među njima je i jedan srpski državljanin, Aleksandar Terek", kaže izvor Blica.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražiće od ambasade Ekvatorijalne Gvineje zvanične podatke, a o ovoj informaciji obaviješten je i srpski počasni ambasador Vlastimir Radović.

Terek više od 10 godina unazad radi na prekookeanskim plovidbama. Pomorski fakultet završio je u Kotoru, a osim za američku kompaniju “Ekson mobajl”, na čijem se brodu nalazio kada je kidnapovan, radio je i za poznatu turistički orijentisanu kompaniju MSC, koja putnike vodi na krstarenja širom planete. Prije nekoliko godina je i u srpskim medijima govorio o svojim iskustvima na plovidbama, piše Srpskainfo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije