Potresne vijesti iz Turske: "Niko iz grupe nije preživio u zatrpanom podrumu zgrade u Hatayu"

0
Fena
Potresne vijesti iz Turske: "Niko iz grupe nije preživio u zatrpanom podrumu zgrade u Hatayu"
Foto: EPA-EFE / Preživjeli u suzama u Hatayu

Timovi koji u ruševinama tragaju za žrtvama razornog zemljotresa u turskoj oblasti Hatay, nikoga iz grupe ljudi zatrpanih u podrumu jedne od srušenih zgrada nažalost nisu pronašli žive, a nadali su se, po nekim znakovima tokom dana da ima preživjelih. 

To je potvrdio, vidno potresen, Senad Kovačević, vođa tima Gorske službe spasavanja Federacije Bosne i Hercegovine, nakon višesatne akcije s turskim kolegama na navedenoj lokaciji.

Bilo je naznaka u prvom dijelu dana da ispod ruševina ima živih i da je u zatrpanom podrumu devet osoba, ali višesatni ogromni napori timova i njihove nade bili su uzalud. Mediji su ovu akciju pratili u nadi da ima preživjelih, ali njen ishod nažalost nije jedini crni bilans iz današnjeg iskustva ovih i mnogih drugih spasilačkih ekipa

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Dva katastrofalna zemljotresa pogodila su u ponedjeljak široki pojas između južne Turske i sjeverozapadne Sirije uzrokujući veliki broj poginulih i povrijeđenih ljudi, čiji broj raste iz dana u dan, kao i velika meterijalna razaranja, zbog čega su mnogi preživjeli ostali bez domova.

Hatay je jedna od turskih provincija najteže pogođenih ovom katastrofom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije