Velika Britanija: Potresna ispovijest žene koja je bila udata za pedofila

Radiosarajevo.ba
Velika Britanija: Potresna ispovijest žene koja je bila udata za pedofila
Mirror.co.uk / Phil i Donna na dan vjenčanja
Britanski fotograf za vjenčanja Phil Davidson (40), koji je uhapšen prošlog septembra po optužbi za posjedovanje snimaka o seksualnom zlostavljanju djece, već se nalazi na slobodi.

Čovjek, koji je na svom računaru imao snimke silovanih beba od 18 mjeseci, dobio je 16 mjeseci zatvora, ali je pušten nakon odsluženih osam. Njegovo ime stajat će u registru počinitelja seksualnih zločina narednih deset godina...

Žena s kojom je živio i bio 14 godina u braku - Donna Winchester, u potresnoj je ispovijesti za britanske medije otkrila detalje iz života ove obitelji.

Donna je istinu o mračnim tajnama svog supruga saznala tek kada je policija upala u njihov stan. Suprug je, priznala je, često provodio vrijeme na računaru, ali je njoj govorio da edituje fotografije mladenaca. Za to vrijeme, kako se doznalo, monstrum je tražio i na računar skidao stotine jezivih snimaka o zlostavljanju male djece.

Da stvar bude još gora, Donna i on imaju djecu: "Policija me je uvjerila da nije zlostavljao našu djecu, ali i dalje mi je muka od pomisli na sve to."

Donna ima problem sa savješću: "Živim sa osjećajem krivice svakog dana - kako nisam znala šta radi?!"

Kako je ispričala, nekad nježan muškarac pretvorio se u čudnu osobu nakon njihove vjeridbe, 2000. godine. "Udaljio se i provodio cijelu noć na računaru, govoreći mi kako igra igrice."

Kaže kako se situacija promijenila na bolje kada su postali roditelji, a Donna je uvjerila sebe da treba ostati s njim, baš zbog djece. No, vrlo brzo, Davidson je prestao pokazivati interes za porodicu.

"Ležao bi cijeli dan u krevetu, a noći bi provodio za računarom. Sada znam šta je radio", priča Donna.

Prije sedam godina, nakon što je pronašla brojne poruke o brojnim aferama, Donna je otišla s djecom. Poslije toga, zajedno su dogovorili da će, zbog djece, pokušati ponovo.

"Zaista sam pokušala, često, upaliti ponovo romantičnu iskru među nama. Ali, uvijek me je odbijao. Sad, kad to gledam, vidim koliko mi je "ispirao mozak". Uznemirena sam zbog svega toga. Niste ni svjesni na početku koliko "nestajete", dio po dio vas nestaje. A onda je prekasno, i toliko ste iscrpljeni da ste preslabi i da ne možete više ništa učiniti. Jednostavno, nemate snage", priznaje ova žena.

Uznemirujuću istinu saznala je u decembru 2016. godine. U šest ujutro na vratima njihovog doma pojavila se policija, s nalogom za pretragu.

"Sišla sam sa sprata i vidjela kako Phil izbjegava moj pogled. Vidjela sam krivicu na njegovom licu i mislila sam 'što si, zaboga, sad učinio?'. Policajac mi je rekao da neko skida ilegalne snimke sa interneta  na našem  računaru.

"Jedan od službenika ubacio je nešto u Philov računar. Sve je bilo jako tiho. Potom mi je detektiv rekao da su pronašli dovoljno dokaza da uhapse mog supruga jer posjeduje brojne prizore zlostavljanja djece. Suprug me pogledao kao da želi poručiti 'nemoj im ništa reći'. Zamislite, i dalje je mislio da ću mu biti odana", govori Donna.

Donna je sve suprugove aparate predala policiji, a onda s djecom napustila dom.

Donna danas pokušava vratiti riječ "normalno" u svoj život. Razvela se od Phila i pronašla novu ljubav.

Teško se bori s mišlju da je na slobodi. "U mom umu, to je nezamislivo. Zar je ovo vrijeme bilo dovoljno da ga pokušaju izliječiti?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije