Potraga za dvogodišnjakom kojeg je napao aligator

Anadolija
Potraga za dvogodišnjakom kojeg je napao aligator
Američka policija traga za dvogodišnjim dječakom kojeg je u blizini hotela Disneyjevog lanca na Floridi u utorak navečer napao i u vodu odvukao aligator, saopštile su lokalne vlasti.

Incident se dogodio kada je petočlana porodica dječaka iz Nebraske odmarala na plaži hotela Grand Floridian, kazao je na konferenciji za medije šerif okruga Orange Jerry Demings.

Više od 50 pripadnika policijskih snaga pretražuje lagunu Seven Seas, a dvije morske jedinice nastavile su potragu i u toku noći.

"Nadaćemo se najboljem u ovim okolnostima. Napad se dogodio na području lagune Seven Seas gdje su bili postavljeni znakovi zabrane plivanja. Procjenjuje se da je aligator bio dužine četiri do sedam metara", rekao je Demings.

Dodao je da u posljednje vrijeme na tom području nije prijavljen napad nijednog aligatora.

Glasnogovornica Disneyja Jacque Wahaler kazala je da su svi u centru šokirani onim što se dogodilo i da kompanija pomaže porodici.

Upitana da li je su iz Disneya bili svjesni prisutnosti aligatora na njihovom imanju, Wahaler je podsjetila da je bila označena zabrana plivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije