Potonuo brod s migrantima: Strahuje se da ih se 90 utopilo

Radiosarajevo.ba
Potonuo brod s migrantima: Strahuje se da ih se 90 utopilo
Arhiva/Ilustracija / Premijer Crne Gore smatra da oni ne vide ovu državu kao svoje krajnje odredište
Strahuje se kako se 90 osoba utopilo nakon što je potonuo brod s migrantima kod libijske obale, prenijeli su UN i Međunarodna agencija za migracije.

Preživjeli su istaknuli za Međunarodnu agenciju za migracije kako je većina onih za koje se smatra da su poginuli Pakistanci. Glasnogovornica ove agencije istaknula je kako je pronađeno deset tijela na obali u blizini libijskog grada Zuwara. Vjeruje se da su osmorica Pakistanci, a dvojica Libijci.

"Rekli su nam da su dva preživjela uspjela preplivati do obale, dok je jednu osobu spasili ribari. Radimo na tome da dobijemo više informacija i pronađemo preživjele kako bi im mogli bolje pomoći", rekla je glasnogovornica Međunarodne agencije za migracije Olivia Headon.

Tokom prošle godine Pakistanci su bili 13. nacija po zastupljenosti među migrantima, dok su u januaru 2018. godine na trećem mjestu. Međunarodna agencija za migracije ističe kako su u januaru 2018. godine 6.624 osobe prošle put kroz Sredozemno more, od čega su dvije trećine putovale u Italiju. Oko 250 ljudi je izgubilo život u januaru u potrazi za boljim životom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije