Posljednje riječi žene koju je ubila ajkula: "Vratiti ću se još malo u vodu"

0
Radiosarajevo.ba
Posljednje riječi žene koju je ubila ajkula: "Vratiti ću se još malo u vodu"
Foto: Printscreen / Turisti su gledali napad ajkule na ženu

"Vratit ću se nazad (u vodu) još malo", bile su posljednje riječi koje je izgovorila Austrijanka Elizabet Skvajer (68) prije nego što je ušla u vodu u egipatkom ljetovalištu u Hurgadi gdje je napala ogromna ajkula nakon čega je nesretna penzionerka preminula.

Ona je izvučena iz vode, ali nažalost joj nije bilo spasa iako su ljekari probali da je reanimiraju na mjestu događaja. Prebačena je u privatnu bolnicu, a vjeruje se da je preminula od "šoka", odnosno srčanog udara kao i uslijed velikog gubitka krvi.

Samo nekoliko trenutaka prije kobne nesreće, austrijska penzionerka šetala je u plićaku na plaži i svom partneru je rekla: "Vratit ću se nazad još malo". Ubrzo je nestala u vodi, a na površini oko nje se pojavila crvena mrlja.

Sarajevski vodovod poziva građane da racionalno koriste vodu

Sarajevski vodovod poziva građane da racionalno koriste vodu

Ubrzo je iz vode izronila ogromna ajkula koja je napala ženu, dok su ostali turisti u panici i strahu posmatrali nemili događaj sa plaže.

Na snimku napada koji je kružio po mrežama čuje se kako prestravljeni očevici komentarišu krvavi događaj.

Grupa ruskih turista je govorila: "Gdje su spasioci? J*****, ona je prekrivena krvlju. S****?".

Drugi turisti su također dozivali spasioce: "Spasioci? Gdje su spasioci? Ona će j***** preminuti".

Egipatske vlasti zatvorile su jučer dio obale Crvenog mora zbog pogibije Elizabet Skvajer.

Prema internom dokumentu iz kabineta guvernera pokrajine Crveno more, u koji je AP imao uvid, egipatske vlasti zatvaraju priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti, uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova.

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu je sa rođacima preminule žene, uključujući i njenu kćerku, kao i sa lokalnim vlastima, prenosi Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije