Porodična tragedija: Ubio ženu jer je kasnila sa večerom

Hina
Porodična tragedija: Ubio ženu jer je kasnila sa večerom
/ Ilustracija
Indijska policija objavila je ovih dana da je uhapsila 60-godišnjaka koji je ubio svoju suprugu, jer je kasnila s večerom.

Kako je saopćeno, Ashok Kumar je stigao doma pijan u subotu kasno navečer, nakon čega se posvađao sa suprugom, te pucao na nju. Ona je prebačena u bolnicu s prostrijelnom ranom glave, gdje je kasnije umrla.

"Kumar je notorna pijanica. U subotu je doma došao pijan i krenuo se svađati sa ženom. Ona mu je prigovorila zbog alkohola i htjela je s njime o tome razgovarati, ali on je htio večeru istog trenutka. Naljutio se i upucao je", kazao je Rupesh Singh, policijski zapovijednik u gradu u kojem se zločin dogodio.

Inače, porodično nasilje je najčešći oblik nasilja nad ženama u Indiji. Vladino istraživanje pokazalo je da više od 54 posto muškarac i 51 posto žena smatrada da je uredu da muž tuče ženu ako ne poštuje porodicu, zanemaruje kuću i djecu, pa čak i zbog trivijalnosti kao što je slabo posoljeno jelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije