Porodica Lionela Messija se oglasila nakon navoda o utaji poreza

Radiosarajevo.ba
Porodica Lionela Messija se oglasila nakon navoda o utaji poreza

Porodica Lionela Messija odbacila je optužbe zasnovane na curenju informacija advokatske firme iz Paname da je nogometaš FC Barcelone uložio novac u offshore kompaniju u južnoameričkoj zemlji, prenosi Fena.

U nedjelju je objava masovnog broja od 11,5 miliona dokumenata iz Mossack Fonsece, jedne od najtajnovitijih i najvećih svjetskih offshore advokatskih firmi, optužila je političke čelnike, sportske zvijezde i kriminalce širom svijeta da kriju novac koristeći offshore "poreske rajeve", prenosi dpa.

Optužba da je FIFA-in najbolji nogometaš svijeta za 2015. godinu koristio kompaniju u Panami kako bi izbjegao plaćanje poreza "lažna je i uvredljiva", navodi porodica Messi u saopćenju koje je u ponedjeljak objavila španska novinska agencija Efe.

U vezi s takozvanim panamskim papirima, nekoliko španskih medijskih kuća navelo je da su Messi i njegov otac Jorge koristili kompaniju u Panami kako bi prikrili zarade od finansijskih vasti.

Porodica Messi negirala je taj navod, tvrdeći da je kompanija koja je bila povezana s nogometašem sada poptuino neaktivna.

"Ona nikada nije imala bankovne ili kreditne račune na raspolaganju" saopćila je porodica o kompaniji.

FC Barcelona objavila je saopćenje u Messijevu odbranu na svom websiteu:

"Klub vjeruje u argumente koji su javno objavljeni u saopćenju porodice Messi", dodajući da je ponudila svu pravnu, finansijsku i administrativnu pomoć Messiju u suočavanju s tim navodima. 

Messijevi advokati razmtraju mogu li poduzeti zakonsku akciju protiiv medija koji su objavili navode, porenosi  Efe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije