Porodica iz Njemačke na odmoru u Hrvatskoj dobila neobičan poklon: Policajci ostali u šoku

0
Radiosarajevo.ba
Porodica iz Njemačke na odmoru u Hrvatskoj dobila neobičan poklon: Policajci ostali u šoku
Foto: Polizei Salzburg / Janje u automobilu

Njemačka porodica koja se vraćala prije par dana s odmora u Hrvatskoj naišla je na probleme u Austriji zbog neobičnog poklona kojeg su dobili na ljetovanju.

Kako je izvijestila policija iz Salzburga, porodica Nijemca (49) dobila je u Hrvatskoj na poklon janje koje je ovca odbacila. Obitelj je uzela životinju i krenula prema Berlinu. No, na povratku kući u četvrtak stali su u Austriji. 

Tako je policija u večernjim satima dobila dojavu da se u ulici Schwartzstrasse u autu nalazi malo janje koje glasno bleji. Policajci su odmah intervenirali. Janje je bilo na stražnjem sjedalu, obitelj mu je ostavila malo otvoren prozor kako bi imalo zraka, a napravili su mu i krevetić od kutije, deke i malo sijena. 

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Vlasnik je, saopćila je policija, bio u obližnjem kazalištu lutaka, a brigu o janjetu je povjerio konobarici u obližnjem ugostiteljskom objektu. 

Nakon ispitivanja, policija je utvrdila da je obitelj odlučila iz Hrvatske povesti janje na svoju farmu. S transportom, kažu, nije bilo problema i janje je mirno putovalo u svojem krevetiću, između djece koja su ga držala. 

Janje u automobilu
Foto: Polizei Salzburg: Janje u automobilu

Janje, nazvano Chili, morat će ostati četiri sedmice u karanteni. Veterinarska služba predala ga je organizaciji za dobrobit životinja koja će se pobrinuti da pregledaju životinju. Kada istekne izolacijski period, Nijemac će se moći vratiti po njega i povesti ga u Berlin. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije