Porijeklom iz BiH: Utvrđen identitet vozača koji je Focusom pokosio ljude na stanici

J. M.
Porijeklom iz BiH: Utvrđen identitet vozača koji je Focusom pokosio ljude na stanici
Njemačka policija istražuje okolnosti nesreće koja se u četvrtak desila u Recklinghausenu na zapadu zemlje.

Automobil marke Ford Focus, kojim je upravljao 32-godišnji vozač iz Hertena, iznenada je s ceste skrenuo prema stanici i tamo pokosio ljude koji su čekali autobus.

Poginula je 88-godišnja žena, a teške povrede zadobilo je devet osoba starosti od 17 do 67 godina.

Ima mrtvih i ranjenih: Samoubica Focusom pokosio ljude na autobuskoj stanici

Policija je saopćila da je Focusom upravljao 32-godišnjak porijeklom iz BiH za kojeg se pretpostavlja da je bio u samoubilačkom pohodu, piše Recklinghaeuser Zeitung.

Lokalni list navodi da je počinilac, koji je nosio "dugačku crnu kosu vezanu u pletenicama", i sâm ozbiljno povrijeđen i prebačen u bolnicu.

Oni koji su prvi izašlio na mjesto nesreće ugledali su užasan prizor. Mohamed Hijazi je služio mušterije u očevoj piceriji nasuprot mjesta nesreće kada je "čuo glasan udarac". U iščekivanju dolaska hitne pomoći pokušao je razgovarati s vozačem… Njegov otac Claudio sjeća se da je vidio "automobil koji leti kroz zrak".

"Naše misli su sa porodicom žene koja je poginula i familijama ostalih stradalih. Nadam se da će se svi povrijeđeni oporaviti", rekao je Christoph Tesche, gradonačelnik Recklinghausena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije