Poplave pogodile i Kinu: Dramatične scene iz podzemne željeznice

0
Radiosarajevo.ba
Poplave pogodile i Kinu: Dramatične scene iz podzemne željeznice
Print Screen / Poplave u Kin

Zbog obilnih kiša u centralnoj kineskoj provinciji Henanu izlile su se najveće rijeke i poplavile ulice desetaka gradova, a putnici u podzemnoj željeznici ostali su zarobljeni u vodi do struka.

Henan, gusto naseljena pokrajina dvostruko veća od Austrije, od vikenda je pogođena nevremenom u neuobičajeno aktivnoj kišnoj sezoni.

Nema službenih izvješća o poginulima ili povrijeđenim, ali jedan ABC-jev reporter javlja kako je zasad poginula jedna osoba.

Dramatične scene iz podzemne željeznice

U Zhengzhou, glavnom gradu Henana na obalama Žute rijeke, u utorak je u sat vremena palo više od 200 mm kiše, primoravši grad da prekine sav saobraćaj podzemne željeznice.

Na dramatičnoj snimci podijeljenoj na društvenim mrežama mogu se vidjeti putnici u podzemnoj željeznici u mutnoj vodi do struka i na stanici željeznice pretvorenoj u bazen.

U Ruzhouu, jugozapadno od Zhengzhoua, na ulicama je bujica nosila automobile i druga vozila, pokazuju snimke na društvenim mrežama.

Zatvoren Shaolin

Rastuća rijeka Yi zaprijetila je špiljama Longmen pod zaštitom UNESCO-a gdje se nalaze statue Bude uklesane u vapnenačke litice blizu grada Luoyanga.

Privremeno je zatvoren i hram Shaolin u gradu Dengfengu poznat po orijentalnim borilačkim vještinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije